Welkom bij Ragy®

Ragy® is de Nederlandse fabrikant van ragers ofwel interdentale borsteltjes. De laatste jaren is bewezen dat het gebruik van ragers noodzakelijk is om een hoge mate van effectieve mondverzorging te bereiken. De borsteltjes van Ragy® zijn van hoge kwaliteit. De draad van edelstaal is voorzien van een kunststof coating om galvanische effecten te voorkomen. Tevens worden de beste nylon filamenten gebruikt.

Een rager is een dun borsteltje dat gebruikt wordt om tandplak te verwijderen uit de * interdentale ruimtes. (* ruimte tussen tanden en kiezen). Door het gebruik van deze borsteltjes voorkom je problemen aan je gebit zoals tandvleesontsteking en gaatjes. Daarnaast worden ragers ook vaak geadviseerd aan mensen die een beugel dragen. De tandenborstel bereikt de plekken die onder de draad zitten erg moeilijk, door gebruik te maken van een rager, reinig je deze oppervlaktes optimaal.

Ragers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, van ca. 2,5 –14 mm borsteldiameter. Bij een kleinere toegangsruimte is de diameter van de steel belangrijk opdat het parodontale weefsel niet beschadigd wordt. De borsteldiameter moet groot genoeg zijn om de concave zijkanten van de kiezen te raken.

Er zijn verschillende typen ragers:
–    Ragers met een steel, die tussen duim en wijsvinger vastgehouden kunnen worden
–    Ragers met een handvat ( Flexibele ragers)

De vorm van de ragers kan verschillend zijn; er zijn rechte en conische (taps toelopend). Tandplak tussen de kiezen wordt met ragers efficiënter verwijderd dan met floss of tandenstokers.

De waardering van www.ragy.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 594 reviews.