Gratis verzending binnen Nederland bij een besteding vanaf € 20,-

Ragy Flexibel 2.5 mm (groen)

0.75

Aantal Korting (%) Stuksprijs
1 - 24 0.75
25 - 49 10 % 0.68
50 - 99 15 % 0.64
100 - 249 25 % 0.56
250+ 35 % 0.49
x

Gratis verzending binnen Nederland bij € 20 (anders verzendkosten: € 2,95)

Assortiment Ragy Ragers

Ragy Keuzehulp

Wat is het verschil tussen Ragy, Ragy Conisch, Ragy DeLuxe en Ragy Flexibel?

Bij het gebruik van de (conische) ragers is het belangrijk om de juiste maat te kiezen, afhankelijk van de breedte van de tussenruimtes tussen je tanden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten om aan verschillende behoeften te voldoen. Het gebruik van de juiste borstel zorgt voor effectieve en efficiënte reiniging.

Ragy

De Ragy borstel is in de basis een rechte borstel, ook wel rechte rager genoemd, en is een type interdentale borstel met een cilindrische of rechte vorm. In tegenstelling tot conische ragers heeft een rechte borstel een gelijkmatige breedte over de hele lengte van de borstelkop. Enkele kenmerken en voordelen van rechte borstels zijn onder andere:

 1. Uniforme grootte: De borstel heeft een constante diameter over de gehele lengte, wat handig kan zijn voor gelijkmatige tussenruimtes tussen tanden.
 2. Eenvoudig in gebruik: Het rechte ontwerp maakt het gemakkelijk om de borstel in te brengen en te bewegen tussen de tanden zonder dat de grootte van de borstelkop varieert.
 3. Effectieve reiniging: Rechte borstels zijn ontworpen om plaque en voedselresten tussen de tanden te verwijderen, waardoor de mondhygiëne wordt verbeterd.

Ragy Conisch

Een conische borstel, ook wel een conische rager genoemd, is een type interdentale borstel die een taps toelopende vorm heeft. De borstelkop begint breder aan de basis en loopt smaller uit naar de top, waardoor het een kegelvormige of conische vorm heeft. Enkele kenmerken en voordelen van conische borstels zijn onder andere:

 1. Variabele grootte: Door de conische vorm kunnen de borstels gemakkelijk worden ingebracht in interdentale ruimtes van verschillende grootte. De bredere basis kan worden gebruikt voor ruimere tussenruimtes, terwijl het smallere uiteinde geschikt is voor nauwere ruimtes.
 2. Nauwkeurige reiniging: Het taps toelopende ontwerp maakt het mogelijk om specifieke gebieden tussen de tanden te bereiken en effectief plaque en voedselresten te verwijderen.
 3. Comfortabel in gebruik: De taps toelopende vorm kan het inbrengen en manoeuvreren van de borstel vergemakkelijken, wat comfortabeler kan zijn voor sommige gebruikers.
 4. Geschikt voor orthodontische apparaten: Conische borstels kunnen handig zijn voor mensen met beugels of andere orthodontische apparaten, waarbij er vaak variabele tussenruimtes zijn die moeten worden gereinigd.

Ragy DeLuxe

Ook de Ragy DeLuxe borstel is een conische borstel, maar heeft een langere borstelkop dan de reguliere conische rager. Door de langere borstelkop kan een grotere diversiteit aan tussenruimtes met 1 maat borstel gereinigd worden. De maten lopen uiteen van S t/m XL en hebben respectievelijk 0, 1, 2 of 3 zwarte ringen, waardoor de maat eenvoudig te onderscheiden is van elkaar. Enkele kenmerken en voordelen van conische borstels zijn onder andere:

 1. Variabele grootte: Door de extra lange conische vorm kunnen de borstels gemakkelijk worden ingebracht in interdentale ruimtes van verschillende grootte. De bredere basis kan worden gebruikt voor ruimere tussenruimtes, terwijl het smallere uiteinde geschikt is voor nauwere ruimtes.
 2. Nauwkeurige reiniging: Het taps toelopende ontwerp maakt het mogelijk om specifieke gebieden tussen de tanden te bereiken en effectief plaque en voedselresten te verwijderen. Bovendien zijn op de zwarte ringen in de borstel eventuele plaque resten goed zichtbaar.
 3. Comfortabel in gebruik: De taps toelopende vorm kan het inbrengen en manoeuvreren van de borstel vergemakkelijken, wat comfortabeler kan zijn voor sommige gebruikers.

Ragy Flexibel

Een flexibele borstel verwijst naar de buigzame steel, waardoor ze beter kunnen worden aangepast aan de variërende vormen en maten van de ruimtes tussen de tanden en achterin bij de kiezen. Voordelen van flexibele interdentale borstels kunnen zijn:

 1. Comfortabeler gebruik: Het flexibele ontwerp kan helpen bij het verminderen van ongemak tijdens het inbrengen en bewegen van de borstel tussen de tanden en achterin bij de kiezen.
 2. Ze beschikken over handvat en een afsluitdopje: Flexibele borstels hebben een handvat en een afsluitdopje, waardoor ze eenvoudiger vast gehouden kunnen worden en tevens meegenomen kunnen worden voor onderweg of op reis.
 3. Zijn dunner: De flexibele borstels zijn beschikbaar in de maten tussen de 2 en 4,5 mm en hebben een dunnere staaldraad, waardoor ze ook eenvoudig tussen de kleinere ruimtes tussen tanden en kiezen komen.

Bij alle interdentale borstels is het belangrijk om de juiste maat conische borstel te kiezen op basis van de tussenruimtes tussen je tanden. Regelmatig gebruik van interdentale borstels als onderdeel van je mondverzorgingsroutine draagt bij aan een betere mondgezondheid door het verminderen van tandplak en het voorkomen van tandvleesproblemen. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een tandarts of mondhygiënist om de meest geschikte interdentale borstel voor jouw specifieke behoeften te bepalen.

Hoe bepaal je de juiste dikte van de rager?

Het kiezen van de juiste maat interdentale borstel is belangrijk om ervoor te zorgen dat de borstel effectief is en comfortabel in gebruik. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de juiste maat interdentale borstel te kiezen:

1. Raadpleeg je tandarts of mondhygiënist

Vraag advies aan je tandarts of mondhygiënist. Ze kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste maat en het aanbevelen van specifieke modellen die geschikt zijn voor jouw behoeften. Een tandarts of mondhygiënist gebruikt een tandheelkundige ruimtemeter om de breedte van de tussenruimtes (PHD) tussen je tanden te meten.

2. Kies de juiste maat

Vergelijk de gemeten tussenruimte met de beschikbare interdentale borstels. Kies een borstel die qua grootte overeenkomt met de gemeten tussenruimte.

3. Probeer verschillende maten

Als je twijfelt tussen twee maten, probeer dan beide maten uit en kijk welke het beste past. Een interdentale borstel moet comfortabel tussen je tanden passen zonder te veel moeite, maar ook stevig genoeg zijn om effectief plaque en voedselresten te verwijderen.

4. Overweeg de vorm van de borstel

Interdentale borstels zijn er in verschillende vormen, zoals cilindrisch, conisch of waaiervormig. Kies een vorm die het beste aansluit bij de vorm van je tanden en de specifieke ruimtes die je wilt reinigen.
Onthoud dat de ruimtes tussen je tanden verschillend kunnen zijn, dus het kan zijn dat je meerdere maten interdentale borstels nodig hebt om alle ruimtes effectief te reinigen. Regelmatig gebruik van interdentale borstels als onderdeel van je mondverzorgingsroutine draagt bij aan een betere mondgezondheid.